Yatak Koruyucu Alez Nedir? Alez Çeşitleri Nelerdir?

Yatak Koruyucu Alez Nedir? Alez Çeşitleri Nelerdir?

Kaliteli ve sağlıklı bir uyku deneyimi için yatağın yapısı kadar temizliği de önemlidir. Yataklar, yıllarca kullanıldıktan sonra işlevlerini kaybetme eğilimi gösterebilirler. Yatakları uzun yıllar boyunca herhangi bir sorun olmadan, tıpkı ilk günkü gibi kullanabilmeniz için, yatak koruyucu kullanmanız gerekir. Yatak koruyucularının bir diğer ismi ‘alez’dir. Alezler, farklı yapılarda kumaşlardan üretilen, yataklarınızı her türlü dış faktöre karşı koruyan kullanışlı ürünlerdir. Tek kişilik alez veya çift kişilik alez kullanarak hem yataklarınızı koruyabilir hem de hijyenik bir uyku deneyimi yaşayabilirsiniz.

Yatak Koruyucu Alez Nedir?

Alezler, en basit haliyle, yatak koruyucularıdır. Yatak alezi farklı biçimlerde, farklı kumaş yapılarıyla üretilir. Yatak koruyucu alez kullanarak, yataklarınızı uzun süre boyunca herhangi bir hasar almadan kullanabilirsiniz. Alez kullanımı, yatakları her türlü dış etmene karşı korur. Alezler yatakların uzun yıllar boyunca kullanılabilmesini sağlamanın yanında, yataklarda bakteri ve mikrop oluşumunu da engeller. Alez yatak koruyucuları, oldukça pratik bir şekilde yataklara takılır ve çıkarılır. Yatakların büyük ve hantal yapıda olması temizlenmelerini meşakkatli kılabilir. Fakat yatak koruyucuları sayesinde, yataklar çok daha hijyenik bir şekilde kullanılabilir. Kullandığınız lastikli alezi kolayca çıkarıp yıkayarak tekrar takabilirsiniz. Kendi yatağınızın boyutuna göre alacağınız yatak koruyucu ürünleri sayesinde çok daha kaliteli bir uyku deneyimi yaşayabilirsiniz. Bu sayede yatağınız her daim hijyenik bir durumda kalır.

YATAK ALEZİ

Yatak Koruyucu Alez Çeşitleri

Birden fazla sayıda alez çeşidi bulunur. Bu çeşitlerden her birinin kendisine has özelliği vardır. Farklı alez yatak koruyucu çeşitlerinin geçirgenlik ve koruma oranları da değişkenlik gösterebilir. Kendi yatağınıza ve kullanım durumunuza göre bir su geçirmez alez seçimi yaparak, daha verimli ve hijyenik bir uyku deneyimi yaşayabilirsiniz. Günümüzde kullanılan alez yatak koruyucu çeşitleri şunlardır:

Yatak Koruyucu Alez Fiyatları

150x200 alez yatak koruyucu ürünlerinin kullanışlı ve avantajlı olması, fiyatlarının merak edilmesini sağlar. Çok sayıda kullanıcı yatak koruyucu alez fiyatları konusunu merak eder. Birden fazla sayıda yatak koruyucu alez çeşidi bulunur ve bu çeşitlerin her birinin üretim şekli ve materyali farklıdır. Yatak koruyucu alez ürünlerinin fiyatına etki eden faktörlerden birisi içerisinde yer alan materyallerdir. Alez ürünlerinin fiyatlarına doğrudan etki eden özelliklerden birisi ise boyuttur. 180x200 alez ürününün fiyatı boyutu nedeniyle diğerlerine nazaran daha farklı olabilir. Yastık alezi ve yorgan alezi gibi farklı boyutlarda yatak koruyucuları üretilir. Yatak koruyucular çift kişilik alez ve tek kişilik alez gibi çok sayıda farklı boyutta üretilir ve bu nihai fiyata doğrudan etki eder. Siz de yatağınızı korumak için beklentilerinize en uygun bir alez çeşidi arıyorsanız Konfor Yatak ürünleri arasında seçim yapabilir, uygun fiyatlı alezlerden birini hemen satın alabilirsiniz.

  • ● Mikro Alez: Yüzeyi oldukça yumuşak olan bu alez çeşidi, görüntü olarak diğer çeşitlere nazaran daha parlaktır. Mikro gözenekleri sayesinde tam koruma sağlar. Mikro kumaşı sayesinde uzun süreler boyunca yıkanarak kullanılabilir.
  • ● PVC Kaplamalı Alez: Bu yatak koruyucu alez çeşidi, diğerlerine nazaran daha uygun fiyatlıdır. Fakat uzun süre kullanım olanağı sağlamaz. İçerisinde yer alan ve sıvı geçirmemesini sağlayan PVC tabaka, zamanla yatak koruyucu yıkandıkça işlevini yitirmeye başlar. Bunun yanı sıra yumuşak, havlu kumaşı sayesinde son derece konforlu bir uyku deneyimi yaşamanızı sağlar.
  • ● Kapitone Alez: Kapitoneli yatak koruyucu alez çeşidi kendi içerisinde ikiye ayrılır. Bu çeşitlerden birinde sıvı geçişini önlemek amacıyla bir tabaka bulunur. Diğer yatak koruyucu alez çeşidinde ise bu amaçla yerleştirilmiş bir tabaka bulunmaz ve diğer çeşitlere nazaran daha uygu fiyatlıdır.
  • ● Tela Yatak Koruyucu Alez: Bu yatak koruyucu alez çeşidinde, sıvı geçişini önlemek için herhangi bir tabaka bulunmaz. Yumuşak yüzeyi sayesinde konforlu bir yatak deneyimi sunan Tela yatak koruyucu alez tam olarak koruma sağlamaz. Tela alez, muadillerine göre daha uygun fiyat sunması sayesinde sıklıkla tercih edilir.
  • ● Sıvı Geçirmez Yatak Koruyucu Alez: Sıvı geçirmez alez çeşidinin içerisinde, sıvı geçişini önlemek amacıyla yerleştirilmiş koruyucu bir tabaka yer alır. Bu tabaka sayesinde sıvı hiçbir şekilde geçiş yapamaz. Yataklarınızı tam korumayla korur ve uzun yıllar boyunca kullanabilmenizi sağlar.
Etiketler: yatak koruyucu, alez, yatak alezi, yastık alezi
Nisan 01, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Konfor Yatak olarak alışveriş deneyiminizi iyileştirmek için yasal düzenlemelere uygun çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.