Bel Fıtığı İçin Yatak Seçimi Nasıl Yapılmalıdır?

omurga sağlığı

Günün stres ve yorgunluğunu derin bir uyku ile üzerimizden atarız. Hem vücudunuzun dinlenmesi hem de zihninizin stresten arınabilmesi için sizin için en uygun yatak seçimini yapmanız gerekir. Bu sayede daha kaliteli bir uyku süreci yaşayıp gün içinde çok daha enerjik ve zinde olabilirsiniz. Özellikle bel fıtığı ya da bel ağrısı olan kişiler için yatak seçimi oldukça mühim bir konudur. Yanlış yatak seçilmesi durumunda ise var olan ağrılar zaman içerisinde daha da artabilir ve bu durum sağlığınızı olumsuz yönde etki edebilir.

Bel Ağrısı Olan Kişiler Yatak Seçimi Yaparken Nelere Dikkat Etmelidir?

Bel ağrısı olan kişilerin yatak seçimi yaparken dikkat etmesi gereken en önemli hususlardan biri yatağın sertlik durumudur. Yatağın çok sert olması durumunda kişiler rahat edemezler. Çünkü sert yataktan dolayı vücuda bir basınç uygulanır. Bel bölgesine uygulanan bu basınç hastalarda bulunan bel ağrısı şikayetini arttırır. Sert yapılı yataklar da hastalar konforlu hissetmediklerinden sürekli yataktaki konumlarını değiştirme ihtiyacı hissederler ve bu yüzden kaliteli bir uyku süreci geçiremezler. Bunun yerine yumuşak yapıdaki yataklar tercih edilmelidir. Yumuşak yataklar sert yataklara oranla vücuda daha az basınç uygulayıp vücudun şekline göre uyum sağlarlar. Bel ağrısı olanlar yumuşak yatakları tercih ederek daha kaliteli bir uyku süreci yaşayabilirler.

Bel Ağrılarını Azaltmak İsteyenler Neler Yapabilir?

Çeşitli sebeplerle bel ağrısına sahip kişilerin genel olarak dikkat etmesi gereken hususlar aşağıda verilmiştir:

  • Bel ağrısına sahip kişiler vücuduna en uygun yatakları tercih etmemelidir. Kilo, yaş, ağırılı bölge ve alerji hassas,yet, gibi konular göz önünde bulundurularak yatak seçilmelidir. Aksi halde rahat bir uyku süreci geçirmeniz zorlaşır.
  • Yatak seçimi yaparken bir diğer dikkat etmeniz gereken husus da yatağın ortopedik olup olmaması ve yatağın sertlik ölçüsüdür. Yatağın sertlik düzeyi, yatağın yoğunluğunu ifade eden kavram olan dansite ile karıştırılmamalıdır. Dansite metreküp başına denk gelen yoğunluğun ölçü birimidir. Sizler için en uygun sertlik ölçüsündeki yatağı tercih edebilirsiniz.
  • Bel ağrısı şikayeti olanlar sadece sünger, elyaf ve benzeri malzemeler kullanılarak yapılan ürünlerden kaçınmalıdır. Bunların yerine doğal içerikli malzemeler ile üretilen yatakları kullanabilirler. Böylelikle konforlu bir uyku keyfinin yanında sağlıklarını da koruyarak alerjik reaksiyonlara karşı önlem almış olurlar.

Esperar Yatak
Visco dolgulu Esperar Yatak modelimizi incelemek için tıklayınız.
 

Bel Ağrılarını Azaltmak İçin Tercih Edebileceğiniz Yatak Türleri Nelerdir?

Bel ağrıları hem kronik hem de geçici olarak görülebilir. Bu ağrılardan şikayetçi olan kişilerin yatak seçimi konusunda özen göstermeleri gerekir. Omurganın doğru pozisyonda olmadığı durumlarda omurilik çevresinde ya da omurilik arasında oluşabilecek gerginlikten dolayı beliniz hasar alabilir. Bu nedenle bel çevresindeki doku ve kasların korunması oldukça önem arz eder. Visco yataklar, bel sağlığı için tercih edilebilecek yatak modellerinin başında gelir. Bu yatak üzerinde omurgalarınızın arasındaki diskler doğru bir şekilde dizilebilir. Belinizdeki ağrıları azaltarak kas ve eklemlerinizi dinlendiren visco yatakların yapısı sert değildir. Sıradan yaylı yataklar vücudunuzun ağırlığını eşit oranda dağıtamadığından bel çevrenizde basınca neden olabilir. Visco yataklar ise vücudunuzun şeklini alır ve ihtiyacınız olduğu kadar bir basınç miktarı sunar. Visco yatakların malzemesi olan elastik, yatağınızda konforlu hissedebilmeniz için tercih edebileceğiniz bir üründür.
Konfor Yatak olarak ürün çeşitliliğimizle birlikte müşterilerimize en konforlu ve rahat yatakları sunuyoruz. Siz de yaşam kalitenizi yükselterek hak ettiğiniz rahatlığı elde etmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Etiketler: bel fıtığı, bel ağrısı, yatak seçimi
Kasım 08, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Konfor Yatak olarak alışveriş deneyiminizi iyileştirmek için yasal düzenlemelere uygun çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.