Günde Kaç Saat Uyumalı? Kaliteli Uyku İçin Yatak Seçiminin Önemi

Konforlu-uykulr

Sağlıklı ve enerjik bir gün geçirmek için uykunun önemi çok büyüktür. Fiziksel ve zihinsel sağlığınız üzerinde etkili olan kaliteli uyku deneyimi, kendinizi iyi hissetmenizi sağlar. Gün içerisinde yoğun şekilde çalışan vücudunuzu dinlendirmek için kaliteli uyku oldukça gereklidir. Çok az veya fazla uyumak, aktif hissetmenize engel olur. Günde kaç saat uyumalı diye düşünüyorsanız ortalama 6-8 saat arası olduğunu söyleyebiliriz. Uyku süresi genetik faktörlere, mevsime, yaşanılan bölgeye, yaşa göre değişiklik gösterse de 5 saatten kısa 10 saatten uzun olmamalıdır. Yapılan araştırmalar ve uzmanların genel olarak tavsiyesi bu şekildedir. Günde kaç saat uyumalıyız diye düşünürken aslında kaliteli bir uykunun süreden daha önemli olduğunu bilmeniz gerekir. Karanlık bir ortamda, ideal yatakta, sessiz şekilde uykuya dalmak ve kesintisiz uyumak sağlığınız üzerinde olumlu etki yaratır.

Çocuklar Kaç Saat Uyumalı?

 
  • ● Çocukların sağlıklı gelişimi için uyku, çok büyük önem taşır. Yaş gruplarına göre çocukların uyku ihtiyacı değişir.
  • ● Yenidoğanlar ve bebeklik çağında olanlar günün büyük çoğunluğunu uykuda geçirir. Gündüz uykularıyla birlikte 15-17 saat arası uyuyabilirler. Ancak bebeklerin uykusu daha düzensiz ve kesintilidir.
  • ● Okul öncesi yaş grubu ise günde 11-13 saat uyur. Gündüz uykuları bu dönemde yavaş yavaş azalmaya başlar. Gece uykusu da daha düzenli hale gelir. Kesintiler gittikçe azaldığı için uykunun kalitesi daha iyi duruma gelir.
  • ● İlkokul çağındaki çocukların, 9-11 saat uyuması gerekir. Bedensel ve zihinsel olarak yorulan çocukların enerjik hissetmesi için gece uykusu çok önemlidir. Gündüz uykuları bu dönemde tamamen ortadan kalkar.
  • ● Gençlik dönemin 8-10 saat uyku yeterlidir. Yetişkinliğe doğru ilerleyen gençler, sağlıklı bir yaşam sürebilmek için gece uykusuna önem vermeli, erken yatıp erken kalkmalıdır.
 

 

Yetişkinler Günde Kaç Saat Uyumalı?

 

Sağlıklı uyku kaç saat diye merak edenler için ortalama 8 saat olduğunu söyleyebiliriz. Kişinin genetik özelliklerine ve bünyesine göre değişiklik gösterse de uyku süresi yaklaşık bu şekildedir. Gece uykusunun yerine gündüz uyunan uykular ne yazık ki fayda etmez. Bu nedenle sağlıklı ve zinde bir gün geçirmek için geceleri kaliteli bir uyku deneyimi yaşamanız gerekir. Doğru yatak seçimi uyku kalitesi üzerinde çok etkilidir. Omurgayı ve kasları destekleyen, harekete karşı dirençli yaylara sahip, bakteri ve koku oluşumunu engelleyen yataklar kesintisiz bir uyku uyumanızı sağlar.

Doğru Yatak Seçimi Nasıl Olmalı?

 
  • ● Yatak seçiminde uyku pozisyonu, boy, kilo, omurga sorunları, uyku problemleri göz önüne alınmalıdır. Uyku pozisyonu yatağın yapısı için önemlidir. Yüzüstü yatanlar için çok sert veya yumuşak yataklar, uygun olmayabilir.
  • ● Uykusunda sık hareket edenler için fonksiyonel özelliklere sahip yataklar daha iyi bir seçim olur. Paket yaylı yataklar, eşlerin kesintisiz uyku uyumasını sağlar.
  • ● Her ihtiyaca özel olarak hazırlanan yatak modelleri, kaliteli bir uyku deneyimi yaşamanıza yardımcı olur.
  • ● Vücut ağırlığınız yatak seçiminde önemlidir. Çok kilolu kişiler için tercih edilen yataklar bel, omuz, kalça ve omurga bölgesini destekleyen özellikler taşımalıdır.
  • ● Her mevsim ideal vücut sıcaklığında kalmanız için yatağın yapımında kullanılan malzeme çok önemlidir. Dört mevsim kullanılabilen yataklar, kurtarıcı olur. Terletmeyen yapısı sayesinde gece boyu huzurla uyumanızı sağlar.
 

Size en uygun olan yatak modelini tercih etmek için Konfor Yatak uyku uzmanı test robotunu kullanabilirsiniz. Uyku alışkanlıklarınız ve fiziksel özellikleriniz hakkında sorulan sorulara yanıtlar vererek sizin için doğru olan yatak modelini tespit edebilmeniz mümkün. Hemen şimdi test robotunu kullanarak doğru yatağı bulabilir, kesintisiz uykunun keyfini sürebilirsiniz.

Etiketler: uyku saatleri, kaliteli uyku
Nisan 27, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Konfor Yatak olarak alışveriş deneyiminizi iyileştirmek için yasal düzenlemelere uygun çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.