Kalça Ağrısı İle Nasıl Uyuyabilirsiniz?

Kalça Ağrısı İle Nasıl Uyuyabilirsiniz?

Kalça Ağrısı İle Nasıl Uyuyabilirsiniz?

Kalça eklemi vücuttaki yük taşıyan eklemlerden biri olduğu için ağrılı olduğu zamanlarda yaşam kalitesini oldukça olumsuz etkiler. Kalça ağrısı kalça ekleminin zedelenmesine bağlı olabileceği gibi yumuşak doku zedelenmelerine de bağlı olabilir. Vücut bir bütündür ve vücudun herhangi bir kısmında görülen ağrı, uyku kalitesi ile doğrudan ilgilidir. Uyku kalitenizi arttırmak ve uyku esnasında oluşabilecek kalça ağrısından kaçınmak için gün içerisinde duruş ve oturuş pozisyonlarına çok dikkat etmek gerekir. Uzmanlar da bu sebeple kalça ağrısından kaçınmak için kalça eklemlerine çok fazla baskı yapan hareketlerden uzak durmayı tavsiye eder. Kalça ağrısına sebep olan en yaygın sebep de yatış pozisyonundaki bozukluktur. Eğer siz de kalça ağrısı ile nasıl uyunur sorusuna cevap arıyorsanız yatış pozisyonunuzu gözden geçirmenizde fayda var. Kalça ağrısı nedeniyle uyku uyumakta zorlanan kişiler cenin pozisyonunda rahat edebilir. Bu pozisyon kalça, bel, bacak ve omurga kaslarındaki basıncı azaltır ve uykuya dalmayı kolaylaştırır. Uyumadan önce ağrının olduğu bölgeye masaj yapmak da oldukça etkili yöntemlerden bir tanesi. El yardımı ile dizden başlayarak kalçada ağrının görüldüğü kısma doğru yapılan masaj bu bölgedeki kasların rahatlamasını sağlar. Dairesel hareketlerle yapılan masaj esnasında ağrının hissedildiği kısımda bir düğüm fark edilirse ise başparmak ile düğüm hafifçe ovulur. Bu hareketler kan akışını hızlandırarak ağrının hafifletilmesine yardımcı olur.

Kalça Ağrısı Sebepleri

•           Düşme ya da kalçanın yara aldığı durumlarda kalça ağrısı görülür.

•           Romatizmal hastalıklar kalça ağrısına neden olur.

•           Kalçadaki kırık ya da çıkıklar kalça ağrısı yapabilir.

•           Burkulmalar, kasık fıtığı, tendon iltihabı gibi hastalıklar bu bölgede ağrıya sebep olabilir.

•           Ağır sporlar sonrası kalça eklemleri esnetilmediği zaman kalça ağrısı baş gösterir.

Kalça Ağrısını Azaltmak için Yatak Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Doğru yatak seçimi kalça ağrısı olan kişiler için önemli bir fark yaratır.

Bu bölgedeki ağrıları tetikleyen unsurların başında yanlış yatak tercihi gelir. Kalça ağrısından muzdarip olan kişiler için sert yataklar ağrının artmasına neden olur. Sert yatak kalça eklemine daha fazla yük bindireceği için rahatsızlığın şiddeti artar. Fakat çok yumuşak yataklar da vücudun yatağa gömülmesine sebep olur ve ağrı hissi kuvvetlenir. Bu gibi durumlarda vücudun şeklini alan ve tüm eklemlere dengeli bir basınç sunan visco yataklar seçilebilir. Bu malzemeden üretilen yataklar kalça eklemlerine destek vererek kişinin daha kaliteli uyku uyumasını sağlar.

Kalça Ağrısını Azaltmak için Öneriler

Uyku pozisyonunuzu gözden geçirmek, ağrının kaynağını bulma konusunda yardımcı olur. Gece boyunca yanlış pozisyonda kalmak, gün içerisinde ağrı çekmenize sebebiyet verir. Yatmadan önce yapacağınız esneme hareketleri ağrının şiddetini azaltır ve daha rahat uyumanızı sağlar.

Bir diğer yöntem olarak da uyurken bacaklarınızı kaldırmak kalça üzerindeki baskıyı azaltır. Bunun için bacaklarınızın altına bir yastık koyarak uykuya dalmayı deneyebilirsiniz. Eğer bacaklarınızı yukarıya kaldırarak bir çözüm elde edemediyseniz, dizlerinizin arasına yastık ya da rulo yapılmış bir havlu koymanızda fayda var. Bu yöntem de kalça üzerindeki yükü azaltır ve uyku kalitenizi yükseltir. Yoğun ve yorucu egzersiz sonucunda kalça ağrısı oluşur ve hatta bazı kişilerde yürümeyi de zorlaştırır. Eğer egzersiz sonucunda oluşan bir ağrınız varsa 10 ila 15 dakika aralıklarla ağrıyan bölgeye buz kompresi yapmanız önerilir. Egzersiz yapmadan önce yapacağınız ısınma hareketleri ileride kalça ağrısı yaşama riskinizi azaltır. Bu öneriler ağrınızı çözmeye yardımcı olmadıysa ya da ağrınızın şiddetini arttırdıysa bir doktora gitmenizde fayda var. Doktorunuzun düzenleyeceği tedavi planı ağrınızın kaynağına inerek kısa sürede şikayetlerinizin geçmesini sağlar.

Etiketler: kalça ağrısı ile nasıl uyulur
Temmuz 14, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Konfor Yatak olarak alışveriş deneyiminizi iyileştirmek için yasal düzenlemelere uygun çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.