Visco Yatak Nedir? Visco Yatak Neden Tercih Edilmelidir?

Konfor Yatak Visco Katmanı

Visco Yatak Nedir?

Yatakların farklı materyaller kullanılarak tasarlanmış pek çok modeli bulunur. Visco yatak, bu ürünler arasında en popüler hale gelenlerden biridir. Doğal materyallerden üretilmiş ve aynı zamanda rahat bir yatak isteyenler “Visco yatak nedir? “sorusunun cevabını merak ediyor. Visco yatak, klasik sünger malzeme üzerine visco elastik bir katman eklenmesi ile oluşturulan yatak türüdür. Bu yataklar, basınca karşılık olarak vücuda yavaşça şekil vermek ve vücut ağırlığını eşit olarak dağıtmak üzere tasarlanmıştır. Basınç ortadan kalktığında orijinal şekillerine geri dönebilen esnek yapıları ile öne çıkarlar. Visco sünger, uygulanan basıncın türüne ve kuvvetine bağlı olarak tepki verir. Eğer hızlı bir basınç uygulanır ise, visco yatak daha yavaş şekil değiştirme eğilimindedir. Bu özellik sayesinde yatak ağırlığınızla uyum sağlayarak vücut kıvrımlarınız etrafında yavaş şekillenme hissi yaratır. Ayrıca vücut sıcaklığına karşı duyarlı olan yatak, üzerinde bir süre yattıktan sonra daha esnek ve yumuşak hissedilmesini sağlar.

 

Visco Yatak Neden Tercih Edilmelidir?

Visco yatak modeli, uyku esnasında hareket özgürlüğü sunması ve dengeli basınç dağılımı özellikleri ile kullanıcının oldukça memnun kalmasını sağlar. Vücut sağlığına olan katkısıyla öne çıkan yatak modelinin tercih edilme sebepleri şu şekilde sıralanabilir;

  • Visco yatak, kendi vücut ısınızı ve basıncınızı kullanarak vücudunuza şekil verir.  Vücudun uyku sırasında en çok baskı uygulanan kalça, omuz ve boyun gibi bölgelerinde rahatlama sağlayabilir. Bu bölgelere sürekli ve orantısız bir baskı uygulamak, uyanma sırasında ağrıya sebep olabilir. Ayrıca uykuya dalmakta ve uykuda kalmakta zorlanmaya neden olabilir. Tüm bu problemleri yatak seçimi ile ortadan kaldırmak mümkündür.
  • Şekillendirme ve ağırlığı eşit olarak dağıtabilmesi, özellikle eklem ağrıları ve kireçlenme sorunu yaşayan kişilerin rahatsızlığını azaltarak konforlu bir uykuyu garantiler.
  • Vücudun doğal kıvrımlarına uyum sağlayarak omurganızı nötr pozisyonda tutar ve sizin için uygun olacak uyku pozisyonunu seçmenizi kolaylaştırır. Bu sayede sürekli döndüğünüz geceler ve ağrılarla uyandığınız sabahlar son bulmuş olur.
  • Hipoalerjenik eğilim gösteren yatak modeli, alerjisi olan kişiler için avantajdır. Yoğun yapıya sahip olmaları toz, küf ve bunun gibi rahatsız edici alerjen maddeleri barındırma olasılığını minimuma indirir.
  • Birlikte uyuyan çiftler için özellikle de uykunuz hafif ise partneriniz hareket ettiğinde ya da gece kalktığında bunu hissetmeyeceğiniz bir yatak seçimi yapmak oldukça önemlidir. İşte bu noktada Visco yatak tam da size göre! Yoğunluğu, basınca tepki verme ve dağıtma şekli sayesinde yatağın bir kısmındaki hareketi, başka bir kısmında hissedilmesini engellemek için iyi bir iş çıkarır.
  • Visco yataklarda yay bulunmaz. Bu sayede yayın sebep olabileceği deformelerin önüne geçilerek uzun süreli kullanım imkanı sağlar.

 

Visco Yatak Seçerken Nelere Dikkat Edilmesi Gerekir?

Visco yatak modelinin sizin için uygun olduğuna karar verdikten sonra, seçerken de göz önünde bulundurmanız gereken birkaç nokta vardır. Yataklar farklı sertlik derecesine sahiptir. Yatak sertliği, genellikle çok yumuşak ve çok sert arasında bir ölçekte tanımlanır. Seçim yaparken, sizin için en ideal olan sertlik ölçüsünü belirlemeniz önemlidir. Dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta yoğunluktur. Visco yoğunluğu ne kadar yüksek olursa; şeklini, elastik formunu ve destek yapılarını o kadar uzun süre koruyacaktır. Yatağın kalınlığı, seçim aşamasında hassas olunması gereken bir unsurdur. Yatağın bir bütün şeklinde kalınlığına ek olarak, her bir katmanın kalınlığını da göz önünde bulundurmalısınız. Kaliteli bir uyku için Konfor Visco Katmanı bulunan Esperar Yatak ve Nxtgen Vertisoft Yatak'ımıza göz atabilir ve size uygun olan yatağı güvenle alabilirsiniz.

Etiketler: visco yatak, visco katman, konforlu uykular, yatak seçimi
Ekim 27, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Konfor Yatak olarak alışveriş deneyiminizi iyileştirmek için yasal düzenlemelere uygun çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.