Yastık Temizliği Nasıl Yapılır? Yastık Yıkarken Nelere Dikkat Edilmeli?

Yastık Temizliği Nasıl Yapılır? Yastık Yıkarken Nelere Dikkat Edilmeli?

İyi bir gece uykusu konforlu bir yastık gerektirir. Yastıklar pamuk, sentetik tüy, kaz tüyü, silikon-elyaf ya da hafızalı köpük gibi dolgu maddeleri ile doldurulabilir. Bu nedenle herkes için mükemmel yastık türü değişebilir, ancak değişmeyen tek şey yastıkların düzenli olarak temizlenmesidir. Her gün kullanılan yastıklar ter, yağ, döküntü ve toz akarlarına maruz kalır ve tüm bunlar kirli bir görüntü oluşturmakla kalmaz alerjilere sebep olabilir.

Yastıklarınızda ne tür dolgu olduğunu bilmek önemlidir, böylece onları doğru şekilde temizleyebilirsiniz. Yastıkları temizleme yöntemleri basittir, ancak dolgunun tamamen kuruması için yeterli zaman tanımalısınız, bu nedenle daha hızlı kurumasını sağlamak için yastıkları kuru ve güneşli bir günde yıkamayı tercih edebilirsiniz.

Yastıklarınızı yıkamadan önce faydalanabileceğiniz ve yastık türüne göre değişen yıkama talimatlarını yazının devamında bulabilirsiniz.

Yastık Makinede Yıkanır Mı?

Yastık çeşitleri hem dolgu malzemesine hem de koruyucu kılıfın türüne göre farklı yıkama talimatlarına sahiptir. Bu nedenle tüm yastıklar, çamaşır makinesinde yıkamaya uygun olmayabilir. Klasik yastık çeşitleri standart yıkama talimatları ile gelir, ancak sünger ve köpük dolgulu yastıklar zarar görebileceği için tamamen suyla temas etmemesi ve sıkma esnasında formunu kaybetmemesi için makinede yıkanması tavsiye edilmez.

Yastık Nasıl Yıkanır?

Yastıkların yüzeylerinde kalıcı lekeler oluşmasını önlemek ve daha uzun ömürlü olmasını sağlamak için periyodik olarak temizlenmelidir. Ayrıca dolgu malzemelerinin deforme olmaması için yıkama şekli oldukça önemlidir. Örneğin özel bir dolgu malzemesi ile üretilen visco yastıklar asla yıkanmamalıdır, yıkandığında bozulabilir ve formunu yitirebilir. Yastık yıkama konusunda önemli diğer bir konu ise su ısısıdır. Kullanıcılar tarafından en sık dile getirilen "Yastık kaç derecede yıkanır? sorusunun net bir cevabı olmamakla birlikte her kumaş ve dolgu türüne uygun olması açısından ılık su ile yıkanması tavsiye edilir. Ancak en net yıkama derecesine yastık etiketinden rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Yastıklarınızı uzun süre ve aynı formda kullanmanız için yastık türlerini ve yıkama önerilerini şöyle sıralayabiliriz:


BAMBU YASTIK

  • Elyaf/Silikon Yastık Nasıl Yıkanır?: Elyaf ya da başka bir malzeme ile dolgulu olması fark etmeksizin yastık temizliklerinde öncelikle yüzeysel lekelerle başlayabilirsiniz. Küçük ve bölgesel lekeleri çamaşır leke çıkarıcılar ve bir bez yardımı ile hafifçe ovabilir, daha sonra detaylı temizliğe geçebilirsiniz. Elyaf yastıklar ise yıkanması en kolay yastık çeşitlerinden biridir. Tercihe bağlı olarak makinede ya da elde 30-40 derecede yıkayabilirsiniz. Eski formunu koruması için kurutucu kullanmamanız ve askıda iken arada sırada kabartma hareketleri yapmanız tavsiye edilir.
  • Kaz Tüyü Yastık Nasıl Yıkanır?: Kaz gibi kuş tüyü yastıklar hassas oldukları kadar dayanıklı yastık türleridir. Bu nedenle birçok kaz tüyü yastık çamaşır makinesinde yıkamaya uygundur. Makinenin sıkma dengesini korumak için iki yastığı birlikte yıkamanız önerilir. Ayrıca tüylerin zarar görmemesi için düşük seviyede sıkma yapmanız ve sererek ve güneş altında doğal yöntemlerle kurutmanız gerekir. Ağartıcı deterjanlar tüm yastık türlerine zarar verebileceği için doğal sabunsu yıkama ürünlerinden az bir miktar kullanabilirsiniz. Kaz tüyü yastıklar yıkanırken tüylerin birbirine yapışmaması için özel yıkama toplarıyla yıkanması gerekir. (Eğer yıkama topu yoksa kurutulma esnasında bol bol ürünün liflerini elle karıştırmak gerekir.
  • Pamuk / Yün / Bambu Yastık Nasıl Yıkanır?: Pamuklu yastıklar diğer dolgu malzemelerine göre daha yüksek ısılarda yıkanabilir. Ancak pamuk, yün ve bambu yastıklarda kullanılan organik liflerin yüksek sıcaklıklarda kısalma riski vardır. Yastığın formunun bozulmaması için iç ve dış kılıfı fermuarlı olan modelleri tercih edebilirsiniz. Konfor Yatak yastık ürün gruplarını bunu düşünerek tasarlamıştır.
  • Visco Yastık Nasıl Yıkanır?: Visco yastıklar, makinede yıkamak için uygun değildir. Ancak visco yastıklar, lekeleri veya kalıntıları gidermek için yüzeysel olarak temizlenebilir. Detaylı ve kalıcı bir temizlik için ise iç ve dış kılıfı fermuarlı çıkarılabilir ürünleri tercih edebilirsiniz.


ELİTE TOUCH VİSCO YASTIK

Konfor Yatak, koruyucu kılıfı ve astarı fermuarlı yün, pamuk ve bambu yastıklardan horlama azaltıcı fermuarlı visco yastıklara kadar birçok seçenek sunar. Siz de bu zahmetsiz ve konforlu yastıklarla huzurlu bir uyku isterseniz uyku grubu koleksiyonumuza göz atabilirsiniz.

Etiketler: yastık, yastık temizliği
Nisan 04, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Konfor Yatak olarak alışveriş deneyiminizi iyileştirmek için yasal düzenlemelere uygun çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.