Çift Kişilik Yatak Ölçüleri Ne Olmalı?

Çift Kişilik Yatak Ölçüleri Ne Olmalı?

Bu blog yazımızda sizlere “Çift Kişilik Yatak Ölçüleri Ne Olmalı?” sorusunun cevabını vereceğiz. Çift kişilik yataklar için minimum ideal ölçü 150 cm genişliğinde 200 cm uzunluğundadır. Eğer yatak odanız standart yatak odası ölçülerinden daha geniş ise farklı boyutlarda yataklardaki King size yatakları da tercih edebilirsiniz. Yatak ölçülerini belirlerken de yatağı paylaşacak kişiler arasından en uzun olan kişiyi baz almanız gerekir. 

 

Yorucu bir günün ardından hepimiz yenilenmek için iyi bir uykuya ihtiyaç duyarız. Bir sonraki güne zinde başlamanın en önemli koşulu konforlu bir uyku çekmektir. Eğer uyku kalitenizde herhangi bir problem yaşarsanız önce psikolojik ardından da fizyolojik problemler yaşamanız muhtemeldir. Bağışıklık sisteminizin düşmemesi ve sağlıklı bir psikolojiye sahip olmak için günde 7 ila 9 saat arasında konforlu bir uykuya ihtiyacınız vardır. Konforlu bir uyku için ise rahat rahat hareket edebileceğiniz bir yatağa ihtiyacınız vardır. 

 

Çift Kişilik Yatak Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken Kurallar Nelerdir? 

İyi bir uyku için yatak seçimini yaparken dikkat etmeniz gereken birçok nokta vardır. Bilhassa çiftler için yatak seçimi bazen oldukça zorlayıcı olabiliyor. Bu aşamada yatağı seçerken olmazsa olmazlar belirleyebilir, yatak seçimlerinizi bu doğrultuda yapabilirsiniz. Öncelikle satın almayı düşündüğünüz yatak için boy ölçülerinize önem vermelisiniz. Eğer boyunuz standartların üzerinde ise sırf daha rahat diye kısa bir yatak tercih etmemelisiniz. Bu durum uyku kalitenizin hızlıca düşmesine neden olacaktır. Konforlu bir uyku ile yenileyemediğiniz vücudunuzda ise bir takım sağlık problemleri baş gösterecektir. 

Dikkat etmeniz gereken en önemli noktaları kısaca sıralayacak olursak; 

  • Yatak odasının büyüklüğü. Eğer yatak odanız standart ölçülerden daha küçükse çift kişilik yatak seçiminde hareket kabiliyetiniz kısıtlı olabilir. Yatağınızın bütün odayı kaplamaması için daha küçük ölçülerde yataklar tercih edebilirsiniz. 
  • Yatağın iki kişi tarafından kullanılacağını göz ardı etmemelisiniz. Yatak boyunu seçerken partnerinizin boyunu da hesaba katmanızda fayda var. Partnerinizin sığamadığı bir yatakta uyuması pek mümkün olmayacaktır. 
  • Eğer uyurken çok fazla hareket ediyorsanız daha geniş ölçülerde yataklar tercih etmenizde fayda var. Daha küçük ölçülerde yataklar tercih etmeniz hem sizin hem de partnerinizin uyku kalitesini olumsuz olarak etkileyecektir. Gün geçtikçe bu problem giderek büyüyecek ya siz ya da partneriniz başka bir yerde uyumak isteyecektir. 
  • Satın alacağınız yatakta dizlerinizi bükmeden veya zorunlu bir pozisyona girmeden rahat rahat uyumanız gerekir. Bu tarz problemlerle karşılaşmamak için yatak ölçülerini belirlerken dikkatli olmakta fayda var. 
 

Çift Kişilik Yataklar İçin İdeal Ölçü Nedir? 

Partnerinizle birlikte mışıl mışıl bir uykuya dalmak için 160 x 200 cm genişliğinde bir yatak yeterli olabilir. Neredeyse standart haline gelmiş olan bu ölçü bireylerin uykudaki davranışları göz önünde bulundurularak belirlenmiştir. Uykudaki hareketinizi engelleyecek ölçülerdeki yataklar uyku kalitenizi de doğrudan etkileyecektir. Bu nedenden dolayı yatağınızı seçerken 160 cm genişliğinden daha az olmamasına dikkat etmenizde fayda var. Fakat siz daha geniş bir yatak istiyorsanız isteğinize göre 180 ve 200 cm genişliğinde de yataklar tercih edebilirsiniz. Bu tarz yatakları tercih etmeden önce odanızın ölçülerine dikkat etmelisiniz. Yatağınız hareket alanını kısıtlamamalıdır. Hareket alanı dar bir oda işlevsizleşmeye başlar. Bu da odanın atmosferinin bozulmasına neden olur. Yatak odanızda oluşturacağınız atmosferin konfor odaklı olmasına dikkat etmelisiniz. Eğer yatak odanız geniş ve sizinle uyumayı çok seven çocuklarınız var ise daha büyük yatakları da tercih edebilirsiniz. 

 

Çift Kişilik Yatak Ölçüleri Nelerdir? 

Çift kişilik yataklar için genellikle 150x200,160x200,180x200 ve 200x200 ölçülerinde yataklar tercih edilir. Standart çift kişilik yataklar için kullanılan bu ölçüler iki kişinin rahatça uyuyabileceği genişliğe sahiptir. Bu ölçüler standart yatak odalarının ölçülerine de uygunluk gösterir.

 

Birçok kişi tarafından King size olarak bilinen 180 x 200cm ölçüsündeki yataklar konforu sonuna kadar yaşamak isteyenler için ideal bir tercih olabilir. Fakat bu kadar geniş bir yatağı tercih etmeden önce yatak odanızda nasıl duracağı konusunu bütün ayrıntılara dikkat ederek düşünmelisiniz.  200 x 200 cm ölçüye sahip yataklar da yine King size kategorisine dahildir. 

 

Bu blog yazımızda Çift Kişilik Yatak Ölçüleri Ne Olmalı? sorusunun cevabını sizler için cevapladık. Siz de yatağınızı seçerken önerilerimizi dikkate alabilir ve en konforlu yatak tercihini kolaylıkla yapabilirsiniz. Hayalinizdeki yatağı bulmak için hemen Konfor Yatak web sitesine girebilir, yatak boyutları ve özelliklerini araştırabilir, size en uygun yatağı hızlıca seçebilirsiniz. Şimdiden en güzel rüyaları göreceğiniz, mışıl mışıl bir uyku uyumanız dileğiyle. 


 
Etiketler: çift kişilik yatak, yatak seçimi
Mayıs 07, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Konfor Yatak olarak alışveriş deneyiminizi iyileştirmek için yasal düzenlemelere uygun çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.