Kışın Sıcak Tutan ve Terletmeyen Yorgan Seçimi Nasıl Yapılmalı?

Kışın Sıcak Tutan ve Terletmeyen Yorgan Seçimi Nasıl Yapılmalı?

Yatağın sıcaklığı, kış soğuğunda daha da çok özlenir. Yorucu ve soğuk bir günden sonra sizi karşılayan konforlu bir yatağınızın olması için, yorgan seçiminiz çok önemlidir.
Üşüdüğünüz ya da terlediğiniz için gece uykunuzun bölünmesi, gün içinde yorgun olmanıza sebep olur. Bu nedenle sizi hem sıcak tutan hem de terletmeyen bir yorgan seçmeniz, deliksiz bir uyku için kritik bir önem taşır.
Yatağınızı daha konforlu kılmak adına, nasıl terletmeyen yorgan seçimi yapabileceğinize dair birkaç genel önerinin yanı sıra, çeşitli metabolizma ve cilt yapılarına uygun, amaca yönelik üretilmiş yorgan türlerini de sıralamak faydalı olur.

Terletmeyen Kışlık Yorgan Önerileri

Kışın, özellikle sıcak tutması için ısı yalıtımı teknolojisi ile üretilmiş yorganlar tercih edilir. Bu yorganlar, hafif yapılarına rağmen kişiyi soğuktan korumaları sebebiyle oldukça avantajlıdır. Kişiye en uygun yorgan, cilt tipine ve uyku esnasında vücudun verdiği tepkilere göre belirlenebilir. Sıcak tutan yorgan çeşitleri, şu şekilde sıralanabilir:

  • ● Yün yorgan, kışlık yorgan çeşitleri içinde en yoğun tercih edilendir. Cildi yakmayan, sağlıklı yapısı sayesinde hassas ciltlerle uyumludur. Özellikle gece terleme problemi olanlar, yün yorgan sayesinde rahat bir uyku çekebilir.
  • ● Pamuk yorgan, cildin nem dengesini optimum düzeyde tutmak için özel üretilir. Nefes alan yapısı sayesinde ısı dengesini korur. Uykuda terleyenlerdenseniz, pamuk yorgan sayesinde rahat bir uyku çekebilirsiniz.
  • ● Bambu yorgan, doğal selüloz liflerden üretilmiştir. Bu sayede hafif ve nefes alan bir yapıya sahiptir. Bambu yorgan da cildin nem dengesini koruyarak terlemeyi önlemek için tasarlanmış bir çeşittir.

Bu yorganlardan hangisinin sizin özgün gereksinimlerinize daha fazla yanıt vereceğini merak ediyorsanız, her birinin özelliklerini detaylı incelemek faydalı olur.

Yün Yorgan ile Terletmeyen Konfor

Hem sıcak hem de soğuk havaya karşı yalıtım özelliği bulunan yün yorgan, bu sayede vücudun ısı dengesini her an korur. Isı değişimlerinden hızlı etkilenen bir metabolizmaya sahipseniz, %100 İngiliz yününden üretilen bir yorgan, ihtiyacınız olan sıcaklık düzleminde uykunuzu sabit tutabilir. Nefes alan dolgu malzemesi ile üretilen bu tür yorganların, yapısı gereği neme karşı direnci de vardır. Bu yüzden, nem oranının bunaltıcı seviyeye çıktığı kış günlerinde dahi terletmeden konforlu bir uyku sağlayabilir.


YÜN YORGAN

Doğallığı ile Zindelik Veren Pamuk Yorgan

Pamuk yorgan, doğal ve sağlıklı dolgusu sayesinde vücut ısısını uykuya en uygun düzeyde tutmak için tasarlanmıştır. Cildinizde yarattığı yumuşak his ile vücudunuzun nem dengesini korur. Nefes alan, hafif yapısı ile hem sıcak tutan hem de yokmuş hissi veren pamuk yorgan sayesinde yaşadığınız deliksiz uyku deneyimi, gün içinde enerjik olmanızı sağlar. Kuru kalan yapısı ile, geceleri çok fazla terleyenleri bile rahat tutar.

PAMUK YORGAN

Bambu Yorgan Hafifliği ile Yumuşak Uyku

Bambu yorgan, doğal selüloz lifler ile üretilen bir yorgan çeşididir. Bu özel lifin yapısı gereği, oldukça yumuşak ve hafif olan bu ürün, cildinizin nem dengesini korurken bambunun doğallığı rahat bir uyku uyumanıza yardımcı olur. Hem dayanıklı hem de hafif ve nefes alabilen yapıda bir yorgan isteyenler, bu ürünü rahatlıkla tercih edebilir. Dolgusundaki elyaf oranı, alternatiflerine göre daha fazla olduğu için bambu yorgan, alerjiye yatkın bir cilde sahip olan kişilere de iyi gelebilir.

BAMBU YORGAN

Rahat Uyku için Nefes Alan Tercihler

Tercihiniz hangi yorgandan yana olursa olsun, seçtiğiniz ürünün ısı yalıtımı olmasının yanı sıra, nefes alabilen yapıda olduğuna dikkat etmeniz önemlidir. Hava geçirmeyen ürünler, gece sizi bunaltarak uykunuzdan uyandırabilir. Sıcacık uykunuzu bölmemek adına, terletmeyen bir yorgan seçmelisiniz. Bu çeşitler içinde cildinize en iyi hissettiren, sizin için en uygun olandır. Konfor Yatak ürün yelpazesinin sunduğu yün, pamuk ve bambu yorgan çeşitlerini hemen inceleyebilirsiniz.

Etiketler: yorgan, yün yorgan, pamuk yorgan, bambu yorgan
Şubat 25, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Konfor Yatak olarak alışveriş deneyiminizi iyileştirmek için yasal düzenlemelere uygun çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.