Boyun Düzleşmesi İçin Yastık Önerileri Nelerdir?

konfor-yatak-boyun-duzlesmesi-icin-yastik-önerisi

Boyun düzleşmesi rahatsızlığına sahipseniz veya sıklıkla şiddetli boyun ağrısından şikayet ediyorsanız, yatakta boyun destekli bir yastığa geçmenizin zamanı gelmiş olabilir. Boyun destekli yastık modelleri, uyurken boynunuzun doğru pozisyonda olmasını sağlayarak kasların gerginliğini hafifletir.

Uygun yastık desteğini sağlamadığınızda, omuz ve sırtı birleştiren kasların ve omurların bulunduğu boyun yapısı gerilebilir. Bu durum, mevcut boyun düzleşmesini kötüleştirerek hem gece hem gündüz boyun ağrısına veya sertliğine yol açabilir. Doğru yastık kullanımı, uyku sırasında boynu desteklenmiş bir pozisyonda ve nötr hizada tutmak için önemlidir. Ayrıca, boyun düzleşmesi için yastık kullanmak, uykuya dalmada sorun yaşayanlar için daha dinlendirici bir uyku imkanı sağlayabilir. Servikal bir yastık satın almayı planlıyorsanız, boyun düzleşmesi yastık tavsiye kriterlerimizi inceleyerek size ve uyku alışkanlıklarınıza uygun yastık türüne karar verebilirsiniz.

Boyun Düzleşmesi için Yastık Nedir?

Boyun düzleşmesi nasıl geçer diye merak ediyorsanız, iyileşmenin uzun vadeli bir süreç olduğunu ve rahatsızlığın hızlı ve kolay bir tedavisinin bulunmadığını bilmeniz gerekir. Servikal omurganın eğrisinde değişiklik yapmak zaman alır, duruş problemleri yaşam tarzınızda değişiklikler de gerektirebilir. Duruş düzeltici boyun egzersizleri, traksiyon cihazlarıyla çekme, medikal yastık terapisi, uyku için visco yastık tercihi gibi yöntemlerin uygun bir kombinasyonu, boyunda düzleşme sorununun yanı sıra, servikal omurga sağlığı üzerinde de iyileştirici bir etki oluşmasına yardımcı olur.

Başa destek sağlayarak boyundaki basıncı en aza indirmeyi hedefleyen yastık kullanımı öncelikle, var olan boyun ağrınızın ilerlemesini ve durumun kötüleşmesini önlemeye destek olur. Boyun düzleşmesi için yastık kullanımı, boyun ağrısını hafifletmeye yardımcı diğer iyileştirici uygulamaların yanı sıra, tedaviyle kazanılan ilerlemenin kaybını önleyen tamamlayıcı ve boyuna yardımcı olan önemli bir unsurdur.


Neckramp Visco Yastık

Boyun Düzleşmesi için Destekleyici Yastık Türleri

Boyun düzleşmesi için yaygın olarak kullanılan iki yastık türü bulunur. Bunlar, boyun destekli yastıklar ve boyun rulo yastığı olarak gruplandırılabilir.

Rulo yastık: Esas olarak, boynu doğru duruşuna geri getirmek için terapötik kullanıma sahip yastıklardır. Boyun rulosu üzerine yatarak servikal omurganın normal eğrisi desteklenir. Gün içinde bu pozisyonda yaklaşık yirmi dakika süreyle birkaç kez kalarak yapılan tedaviyle boyun kaslarının gevşemesini hızlandırabilir. Rahat bir his veren boyun rulosu, boynun C şeklini geri kazanmasında yardımcı olabilir.

Uyku yastığı: Gece yatarken kullanılan boyun destekli yastıklar, uyurken boyun düzleşmesi tedavisine yardımcı, yatakta özellikle sırt üstü uyurken boynunuzu destekleyen yastıklardır. İyi bir boyun destekli yastık, sırtüstü uyku pozisyonunda servikal omurgayı destekleyecek bir kontura sahiptir. Boyun önden arkaya doğru düzleştiği için, sırt üstü uyku pozisyonunda özel destek sunan yastıklar, boyun düzleşmesi için tavsiye edilen yastıklar arasında yer alır.

Boyun Destekli Yastık

Boyun Düzleşmesi için Yastık Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Boyun düzleşmesi için en iyi yastık, yastık boyutu, uyku pozisyonu ve kişisel tercihlerinize uygun, doğru yükseklik ve sertlikte üretilmiş bir yastıktır. Boyun desteği sunan yastık yapımında hafızalı köpük, lateks, su, serin tutan jel malzeme kullanılabilir. Birçok insanın ihtiyacına uygun farklı sertlikte üretilen yastıklar, farklı ebatlarda kullanım imkanı sunar. Çok yüksek veya sert yapıda bir yastık, uyku sırasında boynunuzun tam olarak gevşemesine izin vermeyebilir. Yataktaki uyku pozisyonunuz kullanacağınız visco veya medikal yastık seçiminde belirleyici olabilir.

Boyun ağrısı çekiyorsanız uyku yastığınızı almadan önce göz önünde bulundurmanız gerekenler şu başlıkları kapsar:

  • Sertlik: Bazı kişiler baş ve boyun için ekstra destek sağlayan sert bir yastık tercih ederken, kimisi daha yumuşak bir hissi tercih edebilir.
  • Dolgu: Boyun destekli yastıklar, hafızalı köpük, lateks, mikro elyaf, bambu gibi farklı dolgular içerebilir. Genellikle, en fazla desteği ve rahatlığı sağlayan yastığı almanız tavsiye edilir.
  • Boyut: Satın almadan önce yastığın boyutunu göz önünde bulundurmakta fayda vardır. Uyumak için başınızı ve boynunuzu tam olarak destekleyecek büyüklükte bir yastık almanız daha uygun olur.
  • Yükseklik: Bazı insanlar daha düz veya daha yüksek bir yastıkla daha iyi uyuyabilirken, bazı yastıklar, yüksekliği artırmak veya azaltmayı sağlayan ayarlanabilir dolgu sunar.

Visco Double Sens Yastık

Boynuzunda ağrı, sertlik, hareket kısıtlılığı gibi boyun düzleşmesi semptomlarını hafifletmek, kol, sırt ve omuz kaslarınızı rahatlatmanın yanı sıra, kaliteli ve dinlendirici uyku derinliğini yakalamak için siz de Konfor serisinin sizin için en rahat yastık modellerini karşılaştırarak inceleyebilir, yastık seçiminizi yapabilirsiniz.

Etiketler: boyun düzleşmesi, yastık önerisi, boyun yastığı
Şubat 04, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Konfor Yatak olarak alışveriş deneyiminizi iyileştirmek için yasal düzenlemelere uygun çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.