Bir Yatağın Ömrü Kaç Yıldır?

yatak-konfor

Uyku yaşamımızda çok önemli bir yere sahiptir. Uyku hayatımıza, uyuduğumuz yatak da uykumuza etki eder. Bu nedenle konforlu bir yatak, bir yataktan çok daha fazlasıdır. Bazen sağlıklı bir uyku için sadece konforlu ve kaliteli bir yatağa sahip olmak yetmeyebilir. Var olan her şeyin bir sonu olduğu gibi yataklarımızın da kullanım ömrü tükenebilmektedir. Bu kaçınılmaz sona giden süreci uzatan ve kısaltan faktörler mevcuttur: Yatağımızın kalitesi, kişinin vücut ağırlığı, uyku pozisyonu ve diğer dış faktörler süreçte etkilidir.

Yeni bir yatağa ihtiyacımız olduğunu nasıl anlarız?

Yatağımızın ömrünün tükendiğini dış görünüşünden anlamak kısmen mümkündür. Eskiyen yataklarımızın ortak sorunu genelde ortalarında meydana gelen çöküntüdür. Bu yıpranma bel ağrılarına ve diğer ciddi iskelet ağrılarına neden olabilir. Bir de zamanla yatağımızda gözle görünmesi zor; ancak yaşam standartlarımızı düşürecek ölçüde sorunlar var olabiliyor. Bunlardan birisi yaylarda olan yıpranmadır. Özellikle sert yapılı yataklarda daha da belirginleşen bu sorun uyku kalitesini düşüren başlıca etmenlerden birisidir. Yataklarımızda zamanla oluşan fiziksel sorunların haricinde hijyen açısından oluşan sorunlar da mevcuttur. Özellikle sıcak iklimlerde meydana gelen uyku sırasındaki terleme, yataklarımızı günden güne çürütür ve nemlenmeyle doğru orantılı olarak mikropların ortaya çıkmasıyla sağlığımızın bozulmasına yol açabilir.

Hangi sıklıkla yatak değiştirmeliyiz?

Yatağımızın ömrünün yatağın kalitesiyle ve saydığımız diğer faktörlerle ilişkili olduğunu söyledik; ancak tavsiye edilen kullanım süresi 7-10 yıl arasıdır. Tercih ettiğiniz marka ve kullanımınız bu süreyi artırabilir. Yatakta "Konfor" ve dayanıklılık arıyorsanız doğru adrestesiniz.

Etiketler: yatak,uyku,yatak ömrü,konfor
Eylül 21, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Konfor Yatak olarak alışveriş deneyiminizi iyileştirmek için yasal düzenlemelere uygun çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.