Konforlu Bir Uyku İçin Doğru Yastık Seçimi

yastık-konfor

Güne zinde başlayabilmek, gece ne kadar konforlu bir uyku deneyimi yaşadığınızla doğrudan ilgilidir. Doğru uyku pozisyonunda doğru bir yatakta doğru bir yastık ile uyumak, sağlığınız açısından son derece önemlidir. İnsan ömrünün yaklaşık üçte birinin uykuda geçtiği düşünülürse bu durum daha da çarpıcı bir hal alacaktır.

Herhangi bir rahatsızlığınız olmamasına rağmen güne enerjik başlayamıyorsanız, belinizde yahut boynunuzda sürekli tekrarlayan ağrılar varsa bu durumun ana sebebi doğru uyku pozisyonunuzda uyumamanız olabilir. Doğru uyku pozisyonunun ana tamamlayıcılarından biri ise doğru yastık tercihidir. Yan, sırt üstü ya da yüz üstü yatış pozisyonları için farklı yastık modelleri tercih etmeniz gerekir.

Yan yatıyorsanız, omuz genişliğiniz yastık seçiminiz için önemli bir kriterdir. Yatarken omuz boşluğunun oluşmaması, seçeceğiniz yastığın omuz boşluğunuzu tamamen doldurması gerekmektedir.  Omuz genişliğiniz uzun ise daha yüksek, omuz genişliğiniz kısa ise daha alçak bir yastık tercih edebilirsiniz. Yan yatıyorsanız kuş tüyü yastıklar doğru bir seçim olmayacaktır çünkü başınızın omuzunuza oranla yüksekte olması gerekir. Ancak hatırlatmam gerekir ki yan yatmanın bazı avantajları ve dezavantajları vardır. Yan yatmak omurganızı uzatacağı için bel ağrılarınıza iyi gelebilir haricen horlama ve reflü gibi sorunlar yaşayanlar için de iyi bir seçenek olabilir. Bunun yanı sıra kalp rahatsızlığı olan kişilere özellikle sol tarafa yan yatış pozisyonu önerilmemektedir. Ek olarak uzun süre yan pozisyonda yatmak cildinizde kırışıklıklara sebep olabilir.

Sırt üstü yatıyorsanız, bu pozisyonda uyurken omurganızın doğal formunun korunduğuna dikkat etmeniz gerekir. Bunun için yattığınız yatağın vücudunuza uygunluğu önemlidir. Yatak seçiminiz esnasında yatağınızın bel boşluğunuzu tamamen doldurduğundan emin olmalısınız. Bu pozisyonda seçeceğiniz yastık orta sertlikte yahut sert olmalıdır. Aynı zamanda boyun boşluğunuzu dolduracak bir yastığı tercih etmelisiniz. Yüksek yastık seçimi yaparsanız bu durum omurganızın doğal formunu bozacağı için boyun ağrısı ile uyanmanıza sebep olacaktır.

Yüz üstü yatıyorsanız, bu pozisyonda uyumak, iç organlarınızda basınç yaratacağı için sizi ihtiyacınız olan konfordan uzaklaştıracaktır. Aynı zamanda omurganızın doğal formunu da bozacak ve omurganızda ağrılar oluşmasına sebep olacaktır. Ancak bu uyku pozisyonunu tercih ediyorsanız seçeceğiniz yastığın yumuşak olmasına ve yüksek olmamasına dikkat etmeniz gerekmektedir. Bu sayede başınız havada kalmayacak, boyun ve baş bölgeniz desteklenecektir. Püf nokta omurganızın düz kalmasını sağlamaktır.

Yastık seçimi esnasında dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli nokta ise yatak sertliğinizdir. Eğer yatağınız sert ise gömülme durumu minimuma inecek ve dolayısıyla da başınızın havada kalmasına neden olacaktır. Bu durumu engellemek için daha yüksek yastık tercih edebilirsiniz. Tam tersine yumuşak bir yatakta yatıyorsanız yatağın içine görece daha çok gömüleceğiniz ve omuz ve boyun arasındaki mesafe kısalacağı için alçak bir yastık tercih edebilir omurganızın formunu koruyabilirsiniz. Vücudunuza ve uyku pozisyonunuza en uygun yastığı arıyorsanız doğru adrestesiniz. Geniş ürün seçeneğimizle Konfor Yatak’ta her talebinize en konforlu ürünleri sunuyoruz.

 https://www.konforyatak.com.tr/yastik-modelleri

Etiketler: yastık. uyku, yastık değişimi, konfor
Eylül 28, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Konfor Yatak olarak alışveriş deneyiminizi iyileştirmek için yasal düzenlemelere uygun çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.