Hamilelikte Siyatik Ağrısı İle Nasıl Uyursunuz?

Hamilelikte Siyatik Ağrısı İle Nasıl Uyursunuz?

Hamilelik süresince görülebilen siyatik ağrısı büyüyen rahmin siyatik ismi verilen sinire baskı yapması sebebi ile oluşur. Bebeğin ana rahmindeki konumuna bağlı olarak ağrılar şiddetlenir ya da hafifler. Siyatik ağrısı genellikle gebeliğin 6. Haftasından itibaren görülür. Bu ağrılar hamileliğin ortalarında ya da son aylarında artabilir.

Siyatik siniri vücuttaki en büyük ve kalın sinirdir. Ağrı şiddetlendiği zaman genellikle belden ayak topuğuna kadar hissedilir. Gebelik dönemindeki siyatik ağrısı dikkate alınması gereken bir durumdur. İhmal edilmesi durumunda ağrı, kişinin hayat kalitesini bozabilir. Bu rahatsızlık durumu hamilelik döneminde başladıysa hormonal ve fiziksel değişiklikler ağrının sebebi olabilir.Eğer siz de hamilelikte siyatik ağrısı sebebiyle uyumakta zorluk çekiyor ve bu soruna çözüm arıyorsanız önerilere göz atabilirsiniz.

Siyatik Ağrısına Yönelik Çözüm Önerileri

  • Dinlenmek ve gün içerisinde bel kısmına hafif masajlar yapmak ağrının şiddetini hafifletir.
  • Anne adayı doktoruna danışarak D vitamini takviyesi alabilir.
  • Hafif tempolu ve kısa süreli yürüyüşler ağrı oluşma riskini azaltır.
  • Meditasyon ve nefes egzersizleri siyatik ağrısının oluşturduğu rahatsızlığı gidermeye yardımcı olur.
  • Sandalyede ya da koltukta otururken bel kısmını destekleyen yastıklar kullanabilirsiniz.
  • Yüzmek siyatik ağrısına en iyi gelen sporlardan bir tanesi olarak bilinir. Herhangi bir sağlık sorununuz yoksa yüzerek ağrılarınızı hafifletebilirsiniz.
  • Spor ayakkabı ya da ortopedik tabanlı ayakkabılar ağrının oluşmasının ya da var olan ağrının şiddetlenmesinin önüne geçer.

Bu önlemler ağrınızı hafifletmiyor ya da daha fazla rahatsızlık veriyorsa doktorunuza danışmanız gerekir.

Siyatik Ağrısı ile Uyuma

Siyatik ağrısı günlük hayat kalitenizi etkilediği gibi uyku kalitenizi de bozabilir. Bunun için gece yatmadan önce ılık bir duş alarak ağrının şiddetini hafifletebilirsiniz. Geceleri sırt üstü yatmak siyatik ağrısının şiddetlenmesine sebep olur. Bu nedenle yan yatmayı deneyebilirsiniz. Ayak tabanlarına yumuşak, narin ve yuvarlak hareketlerle yapılan masaj siyatik ağrısının azalmasına yardım eder. Yapacağınız bu rahatlatıcı masaj, aynı zamanda uykuya dalmanıza da kolaylık sağlar. Şayet gün içerisinde yoğun stres altındaysanız, gece yatmadan önce nefes egzersizleri yaparak kendinizi rahatlatabilirsiniz.

Hamilelikte Yatak Seçimi

Uzmanlar tarafından hamilelik dönemi için lateks ve visco yataklar önerilir. Çünkü bu yataklar, anne adaylarının vücudunu destekler ve rahat hareket etmelerine imkan tanır. Aynı zamanda bu yatak modelleri kas ve eklem ağrılarını azaltır, terleme gibi istenmeye sorunların önüne geçer. Dayanıklı ve kaliteli malzemelerden üretilen yataklar, doğum sonrasında da kullanıma elverişlidir.

Lateks yataklar; hamilelik dönemi için oldukça uygundur. Lateks, konforlu ve doğal bir malzeme olarak bilinir. Bu dolgu maddesinden üretilen yataklar, vücut ağırlığını eşit şekilde dağıtır, sağlıklı bir uyku uyumanızı sağlar. Sırt bölgesine fazla ağırlık binmediği için hamilelik döneminde sıklıkla görülen bel ağrıları hafifler. Lateks hava alan bir yapıya sahip olduğu için gece terlemelerine de bir çözüm sunar. İhtiyacınıza yönelik çözüm önerileri sunan lateks yataklar sağlıklı bir gece uykusu vadeder.

Visco yataklar ise visco elastik malzemesi kullanılarak üretilir. Vücudun formunu alan bir yapısı vardır. Bu malzeme ile üretilen yataklar vücudu tam olarak sarar, yüksek ağırlıklara karşı mukavemet sağlar ve en önemlisi de vücut ağırlığını en sağlıklı şekilde dağıtır. Visco yataklar hamilelikte yaşanan eklem ve kas ağrılarını azaltır ve anne adayının omurgasında büyük bir rahatlama sağlar. 

Etiketler: hamilelikte siyatik ağrısı ile nasıl uyursunuz
Temmuz 14, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Konfor Yatak olarak alışveriş deneyiminizi iyileştirmek için yasal düzenlemelere uygun çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.