Horlamadan Kurtulmanın 5 Pratik Yolu

Horlamadan Kurtulmanın 5 Pratik Yolu

Horlama, hem kişinin kendisi hem de etrafındakiler için zorlayıcı bir durum olabilir. Kimi zaman hafif seyreden ve göz ardı edilebilir olan bu yaygın durum, kimi zaman kişinin kendisini dahi uykudan uyandıracak şiddette olabilir. Uykunun sık sık bölünmesi, daha çok yorgunluk ve bununla bağlantılı olarak daha fazla horlamaya yol açar. Bu döngüyü kırmak için önlem almak gerekir. Neyse ki, bu durumu düzeltebilecek pek çok önleyici yöntem vardır. Horlama neden olur ve bu durumun önüne nasıl geçilir diye merak ediyorsanız, doğru yerdesiniz.

Horlama Nedenleri

Horlama, kişinin hava yolunun kısmi olarak tıkalı olması sebebiyle rahat nefes alamaması sonucu meydana gelen, yaygın bir sorundur. Nefes yolu tamamen açık olmadığı zaman, hava giriş çıkışı esnasında boğazda titreme meydana gelir. Bu durum, horlama olarak tanımlanan sesin oluşmasına neden olur. Boğazdaki kasların ve burnun genetik yapısı, alerji gibi sorunlar da bu duruma yol açabilir. Yapısal faktörlerin yanı sıra, boğazdaki bu tıkanıklıkların oluşmasına sebep olan pek çok harici unsur vardır.

Horlama Önleyici 5 Yöntem

Horlamaya çözüm arıyorsanız, evde kendi başınıza uygulayabileceğiniz pek çok pratik yöntem mevcuttur. Bu çözümler içinde en kolay ve yaygın olanları şu şekilde sıralamak mümkündür:

  • ● Öncelikle, nefes tıkanıklığına yol açabilecek unsurları ortadan kaldırmak gerekir. Bunların başında, sigara ve alkol kullanımını azaltmak gelir.
  • ● Fazla kilo, nefes almanızı zorlaştıran etkenlerden biridir. Dengeli bir beslenme düzeni, hemen kilo vermeseniz bile horlama sorununuzu azaltabilir. Yemek yemeyi, uyumadan en az üç saat önce bırakmak önemlidir.
  • ● Yatak odasını sık sık havalandırmak ve nemli tutmak tavsiye edilir. Kuru havalarda burun kanalları, kapanmaya daha meyilli olur.
  • ● Her gece, yeterli miktarda uyuduğunuzdan emin olmalısınız. Yorgunluk, horlamayı en çok arttıran unsurlardan biridir.
  • ● Yeterli miktarda ve deliksiz uyuyabilmek için horlama yastığı edinebilirsiniz. Doğrudan bu ihtiyaca yanıt vermek üzere üretilmiş, horlama önleyici niteliği olan yastıklar, hem sizin hem de etrafınızdakilerin rahat bir uyku çekmesine yardımcı olur.

Özel Yastık ile Horlamaya Çözüm

Horlama yastığı, öncelikli olarak kafa ve boyun bölgesini, rahat nefes için en uygun pozisyonda tutmak için özel geliştirilmiştir. Başınız ve boynunuz, uyku süresince doğru biçimde konumlanırsa, herhangi bir şekilde baskı ya da zorlanma hissetmezsiniz. Bunu sağlayan yastığın özel şekli, ilgili bölgelerdeki kasların hafifçe gevşemesini sağlayarak, hava giriş çıkışını kolaylaştırır. Boğaz titreşimlerini büyük ölçüde azaltan bu durum, horlamanın önüne geçer.

Horlama Yastığı Avantajları

Özel Visco Noiseless yastık, termal kılıfı sayesinde ısıyı düzenler. Kılıf içindeki mikro kapsüller ve yastığın dokusunda bulunan havalandırma kanalları, geçirgenliği sayesinde daha fazla oksijen almanızı sağlarken, terlemenin önüne geçer. Bu sayede horlama problemi azalır, hatta kişinin horlama sebeplerine bağlı olarak tamamen çözülebilir. Ürün, öncelikli olarak burun ve boğaz kanallarını açık tutmak amacıyla tasarlanmış olsada, özel yapısı sayesinde, uyku esnasında terleme sorununu olanlara da iyi gelir.

Alerji nedeniyle nefes tıkanıklığı yaşayanların da yardımına koşan bu özel yastık, viskoelastik süngerden üretilmiştir. Yapısı gereği bu materyal, üzerinde ev tozu akarı barındırmaz. Bu nedenle, alerji sebepli horlamaların da önüne rahatlıkla geçer. Dış kılıfın çıkarılabilmesi ve makinede yıkanmaya elverişli olması sebebiyle, son derece hijyenik ve kolay kullanım sunar.

Noiseless Visco Yastık

Sessiz ve Deliksiz Uyku

Gece deliksiz bir uyku çekmek, gün içinde keyifli ve enerjik olmanızı sağlar. Evde kolayca uygulayabileceğiniz bu yöntemler, tüm gününüzü daha verimli kılar. Sizi rahata kavuştururken, etrafınızdakilerin uykusuna da iyi gelecek olan pratik çözümlerle horlama sorunundan kurtulabilirsiniz. Yardımcı uyku gereçleri sayesinde, derin uykunun tadını her gece çıkarabilirsiniz. Sessiz uykunun sırrı Visco Noiseless yastık ve birbirinden konforlu yorgan, yastık modelleri, Konfor Yatak ile incelemeniz için hizmetinize sunulur.

Etiketler: horlama, horlama yastığı, horlama nedenleri
Şubat 17, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Konfor Yatak olarak alışveriş deneyiminizi iyileştirmek için yasal düzenlemelere uygun çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.