En Uzun Gecede Kesintisiz Uyumanızı Sağlayacak 5 Öneri

En Uzun Gece

En uzun gece uykuya dalmakta problem yaşayan kişiler için daha önemlidir çünkü kesintisiz bir uykuya dalmayı başardıklarında daha da dinlenmiş olacaklarını bilirler. Ülkemizde uykusuzluk oldukça fazla rastlanan bir durumdur.

Bazı insanlar geceleri akıllarına takılan bir problem yüzünden uyanırlar ve sabah kalkınca kendilerini dinlenmiş değil yorgun hissederler. Ve asla yalnız değildirler. Yatağa girdiğinizde hemen değilse de kısa sürede uykuya dalmak istiyorsanız sizin için dikkat edebileceğiniz birkaç öneri hazırladık.

Bol Bol Güneş Alın

Herkesin kolay bir şekilde yapabileceği önerilerden biri gündüz vakitlerinde bol bol güneş ile temas etmektir. Sabah kalktığınızda yürüyüşe çıkabilir ve gün içerisinde güneş ile temas ettiğinizden emin olmalısınız. Bu şekilde vücudunuz gece olduğunda uyumaya daha hazır hale gelir.

Gün İçerisinde Egzersiz Yapın

Bazı insanlar gece vakti daha aktif olurlar ve kolay bir şekilde uykuya dalamazlar. Bu sebeple bazı dikkat edilebilecek hususlar sayesinde uyku düzeninizi daha kolay bir şekilde oluşturabilirsiniz. Deliksiz uyku için gün içerisinde egzersiz yapmak geceleri kesintisiz bir uyku uyumanıza yardımcı olur.

Egzersiz yaparken dikkat etmeniz gereken konu uyku vaktinizden 4 saat öncesinde egzersiz yapmaktır. Eğer uyumadan 1 saat önce yaparsanız vücudunuzda oluşan adrenalin de uyumanızı engelleyebilir. Egzersiz yapmak hem sağlığınız için olumludur hem de sizi yorduğundan dolayı uykuya dalmanızı kolaylaştırır. Basit hareketler ile egzersiz yapmayı alışkanlık haline getirirseniz yaşamınızdaki olumlu etkisini kısa sürede fark edersiniz.

 

uykusuzluk

Yiyecek ve İçeceklere Dikkat

Geceleri sizi dinlendiren ve kesintisiz olan bir uyku uyumak için dikkat etmeniz gereken bir diğer konu tükettiğiniz yiyeceklerdir. Deliksiz bir uyku istiyorsanız ve kafeinli içecekleri seven biriyseniz son kafeinli içeceğinizi uyumadan 4 saat önce tüketmeniz gerekir.

Çalışırken, özellikle öğle sonraları bol çay ya da kahve tüketen biriyseniz buna bir son vermeniz gerekir çünkü kafein vücudunuzda tam 9 saat boyunca durabilir.

Akşam yemeğinizi yatağa gireceğiniz vakitten 4 saat önce tüketmeniz faydalıdır. Özellikle şekerli ya da ağır yiyecekler uykusuzluk yaptığı için gece bu tür gıdaları tüketmemelisiniz. Ek olarak, alkol almak uyumayı kolaylaştırır gibi bir inanış olsa da aslında uykunuzun kalitesini düşürür.

Alışkanlık Edinin

Kendinize gece rutini oluşturmak, yatağa gireceğiniz zaman uykuya dalmanızı daha da kolaylaştırır. Deliksiz uyku uyumak için basit bir ritüel edinebilirsiniz. Örneğin sıcak suyla duş alabilirsiniz. Meditasyon yapmak birçok insan için işe yarayan bir yöntemdir. Günlük tutarak hem zihninizi boşaltabilir hem de kendinizi rahatlatabilirsiniz. Yazmak yerine ailenizle ya da sevdiklerinizle kısa bir sohbet de sizi rahatlatır.

Kitap okuyarak kendinizi rahat bir uykuya hazırlayabilirsiniz. Loş ışık altında müzik dinlemek de sizi uykuya hazırlayan bir ritüeldir. Müzik tercihlerinizi sizi derin ve rahat bir uykuya daldıracak seçeneklerden tercih ederek rahatlayabilirsiniz.

 

Uyku Planı ve Uyku Ortamı Oluşturun

Kesintisiz uyku için kendinize ait ve uyum sağladığınız bir yatak odanız olmalıdır. Yattığınız alana özen göstermeniz ve uyumayı kolaylaştıracak şekilde dekore etmeniz faydalı olabilir.

Yatak odaları bizim için en özel alanlardır ve burayı yalnızca uyumak amacıyla kullanmak rutinimizi oturtmamıza yardımcı olur. Elektronik cihazların ışıklarının sizi rahatsız etmediği, karanlık bir yatak odası uykuya daha rahat dalmanızı sağlayabilir.

Uykuya dalacağınızın bir saat öncesinden mobil cihazların ekranlarına bakmamanız uyumanıza yardımcı olur. Mobil cihazlar hem beyninizi meşgul eder hem de mavi ışıkları beyninizin tetikte kalmasına neden olur. Eğer müzik dinleyerek uyuyorsanız alarm kurarak kapanmasını sağlayın.

Etiketler: uyu problemi, kesintisiz uyku
Aralık 21, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Konfor Yatak olarak alışveriş deneyiminizi iyileştirmek için yasal düzenlemelere uygun çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.