Yatağın Yazlık Kışlık Tarafı Nasıl Anlaşılır?

Yatağın Yazlık Kışlık Tarafı Nasıl Anlaşılır?

 

Yatağın Yazlık Kışlık Tarafı Nasıl Anlaşılır?

Yataklar, kaliteli bir uyku ile güçlenen sağlığınız açısından çok önemlidir. Çok farklı tür ve varyasyonlardaki yataklar arasından seçim yapmak ise zor olabilir. Yeni bir yatak satın almanız gerekiyorsa, araştırma yapmanın birçok yolu vardır. Ailenizden ve arkadaşlarınızdan tavsiye isteyebilir veya bir mağazaya gidebilir ya da bir satış görevlisiyle konuşabilirsiniz. Aradığınızı bulmanıza yardımcı olması açısından; Konfor yatak olarak, yatağın yazlık kışlık tarafı hakkında değerli olabilecek bilgileri paylaştığımız bu yazımızdan da faydalanabilirsiniz.

Çift Taraflı Yatak Nedir?

Bu yataklar tasarımları ile mevsime bakılmaksızın istenilen konfor derecesini sağlar. Genellikle yüksek oksijen içeriğine sahip özel bir fiber malzeme ile desteklenmiştir. Kullanılan bileşenlerin varlığı nedeniyle, kullanıcının vücudunun aşırı ısınmasına veya üşümesine izin vermez.

Bu yataklar da kullanılabilen termal elyaf, yatağın kalitesini, performansını ve dayanıklılığını azaltmaz. Bu tarz yataklarda; iklim kontrolü, termo dengesi ve lüks konfor seçeneklerine sahip özellikler bulunur. Ayrıca nemin yatağa nüfuz etmesini önleyen mükemmel bir havalandırmaya sahip özel ürünlerdir.

Yaz Kış Özelliğine Sahip Yatakların Avantajları

Yaz ve kış sistemli yataklar, modern bir insanın rahat ve faydalı bir şekilde dinlenebilmesi için gerekli koşulları sağlayan benzersiz yataklardır. Fark yaratan bu özelliği, onları alıcı ortamında popüler kılar. Bu tür modellerin geleneksel ürünlerden bir takım farklılıkları vardır ve bir dizi yararlı nitelik ile öne çıkar. Çift taraflı yatakların sahip olduğu avantajlardan bazıları şu şekildedir:

  •  Bu sistem çocuklar, yetişkinler, yaşlılar ve hasta kullanıcılar için idealdir.
  • Yatak üretiminde kullanılan bileşenlerin fiyatına ve miktarına bağlı olarak farklı maliyetlere sahiptir.
  • Sadece mevsime göre değil, aynı zamanda odanın sıcaklığına da bağlı olarak kullanım imkânı sunar.
  • Her iki tarafının da farklı zaman ve sürelerle kullanılması yatağın ömrünü uzatır.
  • Geleneksel, ortopedik gibi birçok yapının kullanılmasına izin veren uyumlu bir yapıdadır.

Kış kullanımı için tasarlanan yatak tarafının avantajları:

  • Antibakteriyel özelliklere sahip doğal bir antiseptik lanolin içerir.
  • Yatağın yüzeyine yumuşaklık ve sıcaklık verir.
  • Düşük ısı iletkenliğine sahiptir, değerli ısıyı korur.
  •  Yatağın yüzeyinin kuru kalmasını, nemi emmesini ve buharlaşmasını sağlar.
  • Kullanıcı üzerinde rahatlatıcı bir etkisi vardır, sinir sistemini yatıştırır ve bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur.

Yaz kullanımı için tasarlanan yatak tarafının avantajları:

  • Doğal kaynaklı hipoalerjenik bir malzemedir.
  • Serin tutan pamuklu yapısı ile fazla sıcaklığın oluşmasını engeller.
  • Elektriklenme yapmaz ve nem oluşmasına izin vermez.
  • Tüm bu özellikleriyle iyi bir uyku ve cilt tazeliği sağlar.

Çift Taraflı Yataklarda Yaz ve Kış Kısmı Nasıl Anlaşılır?

Yazın ya da kışın hangi yatak tarafının, nasıl kullanılması gerektiğini bilmeden önce yatakların iki tip olduğunu bilmelisiniz.

Kullanıma bağlı olarak;

·     Çift taraflı kullanılabilen yataklar 6 ayda bir ters çevrilmelidir. Bu, vücut ağırlığının her iki yüzeye de eşit olarak dağılmasına yardımcı olur.

·     Tek taraflı kullanılabilen yataklarda ise, 3 ayda bir taraf değiştirilmelidir. Bu da yine, yatağın vücut ağırlığını eşit olarak dağılmasına yardımcı olur.

Yatağın yaz ve kış tarafını dokunarak anlayabilirsiniz. Bu açıdan kış yüzeyi daha yumuşak bir yapıya sahiptir. Yüzeye dokunmaktan başka, yatağın her iki tarafında bulunan etiketlere de dikkat edebilirsiniz.

Genellikle üretici firmalar, modelin adının yanı sıra tüm küçük şeyleri düşünerek şematik bir figürle bu kısımları da bize gösterir. Kış tarafındaki güneş ve yaz tarafındaki kar tanesi figürleri, hangi tarafı kullandığınızı anlamamız açısından iyi bir örnek olabilir. Bu çizimlere ek olarak; bazen yatağın hangi tarafında olduğunuzu gösteren, görsel olarak açıklayan, ek tanımlama işaretleri de olabilir. Eğer bu anlatımlar ve ifadeler üründe yer almıyorsa, yatağın kenarlarında renkli işaretlerde bulunabilir. Örneğin; pembe (yaz tarafı) ve mavi (kış tarafı) şeklinde.

Çift Taraflı Yatak Çeşitleri

Vücudumuz doğal ve sürekli bir radyatördür. Bu yazın bir sorun olabilirken, kışın çözümün önemli bir parçasıdır. Çok sıcak veya çok soğuk bir yatakta, iyi bir gece uykusu almaya çalışmak son derece zor olabilir. Üşüme ve ısınma; kişiden kişiye değişen bir durum olduğundan, ihtiyacınıza ve size en uygun yatağı seçmeniz bu anlamda büyük önem taşır. Bu nedenle yatak çeşitleri hakkında bilgi sahibi olmanız doğru tercihi yapmanıza olanak tanır.

Bir yatağın nefes alabilirliği ve ısı tutma özellikleri, ne kadar sıcak hissettiğinizi etkileyebilir. Her yatağın bu özellikleri değişiklik gösterir. Dikkate alınması gereken bir diğer husus da, her zaman aynı vücut sıcaklığında olmadığımızdır. Vücudumuz gece boyunca ısı dalgalanmaları yaşar.

Kişisel faktörlerin ve oda sıcaklığının yanı sıra yataklar, ne kadar soğuk veya sıcak hissedeceğiniz konusunda belki de en büyük rolü oynar. Her yatak tipinin farklı malzemeleri ve özellikleri vardır. Bu sebeple kaliteli bir uyku için yeni bir yatak seçerken farklılıkları bilmek faydalı olabilir.

Yün Katmanlı Yataklar

Birçok nedenden ötürü yün katmanlı yatak kullanmak mantıklı olabilir. Serin tutmak söz konusu olduğunda yün son derece etkilidir. Çünkü nefes alabilir ve doğaldır. Nemi emerek ve sıcaklığı düzenleyerek harika bir iş çıkarır.

Yaylı Yataklar

Yaylı yatak iki tipte olabilir: Bonel yaylı yatak ve cep yaylı yatak. Ayrıca çoğunlukla tek taraflı kullanıma sahiptir. Yaylı bir yatak, yatağa esnek bir his veren bir veya daha fazla metal bobin katmanı içerir. Her bobinin etrafını yalıtmak için bir yalıtım malzemesi kullanılır. Bu sayede bobin katmanları, yaylı bir yatak hava akışına izin verir ve uyumak için daha serin bir yüzey sağlar. Bu anlamda yaylı yataklar, sıcak basmalarına veya gece terlemelerine neden olan rahatsızlıklara sahip kişiler için daha iyi bir seçenek olabilir. Ek olarak kilolu insanlar veya sırt rahatsızlığı bulunanlarda çok fazla seçenek ve destek sunabilir. Kısacası kaliteli bir yaylı yatak herkes için rahat olabilir.

Pocket Yaylı Yatak

Tek bir telden kesintisiz bir yapıya dokunan veya ayrı ayrı hazırlanmış ve bir bağ kullanılarak bir araya getirilen metal yaylardan oluşurlar. Destek göbeğinde yaylar kullanan ve üzerine bir konfor tabakası veya mikro bobinler yerleştirilen bir yatak, farklı vücut sıcaklıklarına farklı tepki vererek, vücut ısısını tutmayacaktır. Yani bu tarz yataklar, sıcaklıktan bağımsızdırlar.

Lateks Yataklar

Lateks yataklar kauçuk ağacının özünden yapılır. Doğal olarak daha serin tutma özelliğine sahiptir. Ancak sentetik lateks içeren yataklar daha sıcak hissettirebilir. Lateksin üstünde kalın köpük katmanları fazla olanlar ise çok daha sıcak tutabilir. Doğal lateksler, yaz aylarında ekstra ısınmayacakları için, bu aylarda kullanılacak en iyi yataklardır. Genellikle tek taraflı kullanılırlar.

Hindistan Cevizi Yatağı

Bu yataklar Hindistan cevizi ağacından yapılır. Üst katmanlarında genellikle poliüretan bir köpük bulunur. Bu nedenle Hindistan cevizi köpüklü yatak olarak da bilinirler. Hindistan cevizi yataklar, doğal olarak daha serindir ve yazın ısınmazlar. Tek taraflı kullanılırlar.

Visco Yataklar

Poliüretan sünger girişi anti-alerjik özelliklere sahiptir ve bu özellikler yatağın iyi bir ısı yalıtımı oluşturmasını sağlar. Poliüretan köpük girişleri, Hindistan cevizi, lateks ve termoelastik köpük katmanlarından ek girdilerle desteklenebilir. Visco yataklar, tek taraflı veya çift taraflı kullanım özelliğine sahip olabilirler.

Kuş Tüyü Yataklar

Kuş tüyü, en hafif ve en sıcak doğal yalıtkandır. Tüyler alanı doldurmak için genişledikçe, minimum ağırlık kullanımıyla sıcaklık üretirler. Uykumuzda saldığımız nemi emme ve onu atmosfere verme kabiliyetine sahiptir. Bu, rahat olmanızı sağlar. Nefes alma yeteneği; yatağınızla aranızdaki sıcaklığı düzenleyerek, sizi kışın sıcak, yazın serin tutabilir.

Linen (Keten) Kumaşa Sahip Yataklar

Keten pamuğa benzemekle birlikte, pamuk tohumlarının etrafında yetişen kozalar yerine keten bitkisinin saplarından elde edilen liflerden yapılır. Isıyı vücuttan çekerek, sıcak aylarda serin tutar ve yılın soğuk aylarında sıcaklık verir. Yüksek ısı iletkenliğine sahiptir. Keten yüksek nefes alabilirlik özelliği sayesinde nemi tutmaz. Bu da, aşırı sıcak koşullarda ısı tutulmasını azaltmaya yardımcı olur.

Belirttiğimiz yatak çeşitlerine ek olarak; doğal elyaf yataklar gece boyunca çok daha serin kalmanıza yardımcı olur. Aynı zamanda yatağınızı polyesterden pamuğa değiştirmek uyku sıcaklıklarında çarpıcı bir iyileşme sağlayabilir. Pamuk hafif ve havadardır, bu nedenle yatağınızın ve sizin nefes almanıza izin verir. Doğal lifler bu anlamda en iyi sonucu verir, ancak bütçeniz biraz kısıtlıysa, pamuk ve poli karışımı gibi sentetikleri de deneyebilirsiniz. Cep yaylı bir yatak, yatağınızdan uygun hava akışına izin vererek, geceleri serin kalmanıza yardımcı olabilir.

Özetle; nefes alabilen havalı yatakları seçmeniz önemlidir. Ek olarak yataklarınızı sık sık havalandırmayı ve yatak taraflarını ürününüzün kullanım talimatındaki yönergelere uygun şekil ve sürelerde değiştirmeyi unutmamalısınız

Geceleri çok soğuk veya çok sıcak hissetmeniz, uykuya dalmanızı zorlaştırabilir. Bu durum gece boyunca ne kadar iyi uyuduğunuzu da etkileyebilir. Konforlu kalmanın en iyi yollarından biri, yatağınızı seçerken farklı malzemelerin vücut ısısıyla nasıl etkileşime girdiğinin bilincinde olmaktır. Yatağınızın, ısıyı koruyabilen ve vücut ısınızı daha iyi düzenleyebilen doğru türde uyku yüzeyine sahip olup olmadığını kontrol etmeniz gerekir.

 

 

 

Etiketler: yatak, yatağın yazlık kışlık tarafı nasıl anlaşılır
Temmuz 14, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Konfor Yatak olarak alışveriş deneyiminizi iyileştirmek için yasal düzenlemelere uygun çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.