Blog Başlık

  • Kasım 08, 2021 Ürün

    Dinlenme anlarını daha kaliteli ve sağlıklı şekilde geçirmek için doğru yatak seçimi son derece önemlidir. Vücut sağlığını yüksek oranda etkileyen kaliteli uyku için farklı materyallerden imal edilen yatak modelleri özel olarak geliştirilir. Kullanımı her geçen gün daha fazla yaygınlaşan lateks yatak modelleri, konforlu ve kesintisiz uyku seansları sunar. Dayanıklı olması ve keyifli uyku sağlaması nedeniyle tercih edilen lateks yataklara evinizde yer açabilir, yüksek kaliteli uykunun tadını çıkarabilirsiniz.

    lateks yatak, veti latex, yatak seçimi
  • Kasım 08, 2021 Sağlık

    Günün stres ve yorgunluğunu derin bir uyku ile üzerimizden atarız. Hem vücudunuzun dinlenmesi hem de zihninizin stresten arınabilmesi için sizin için en uygun yatak seçimini yapmanız gerekir. Bu sayede daha kaliteli bir uyku süreci yaşayıp gün içinde çok daha enerjik ve zinde olabilirsiniz.

    bel fıtığı, bel ağrısı, yatak seçimi
  • Ekim 27, 2021 Sağlık Ürün

    Yatakların farklı materyaller kullanılarak tasarlanmış pek çok modeli bulunur. Visco yatak, bu ürünler arasında en popüler hale gelenlerden biridir. Doğal materyallerden üretilmiş ve aynı zamanda rahat bir yatak isteyenler “Visco yatak nedir? “sorusunun cevabını merak ediyor.

    visco yatak, visco katman, konforlu uykular, yatak seçimi
  • Ağustos 16, 2021

    Baharın gelişiyle; çiçeklerin bahçelerde, çevremizde geniş bir renk alanı yaratması, evimizin her noktasında da çeşit çeşit çiçeklerin yer alması düşüncesi son derece cazip gelebilir. Ama yatak odasında çiçek bulundurmak gerçekten iyi bir fikir mi?

    geceleri neden yatak odasında çiçek bulundurmamalıyız
  • Temmuz 14, 2021

    Uyku sırasında tüm vücut dinlenmeye çekilir. Bu esnada kan dolaşımı yavaşlar ve vücut kendini ertesi güne hazırlar. Sindirim sisteminin gün içerisinde ayrıştırdığı besinler, ilgili organlara gönderilir ve vücuttaki depolama işlemi uyku süresince yapılır. Kasların gelişmesi ve büyümesi için hormonlar oldukça büyük önem taşır. Büyüme hormonu ve testosteron kas iyileşmesini hızlandıran hormonların arasında yer alır. Büyüme hormonunun ve testosteronun en fazla salgılandığı zaman ise uyku zamanı olarak bilinir. Ancak uyku büyüme hormonu salgılanması için tek başına yeterli değildir. Uyku ile ilgili yapılan araştırmalara göre bu hormonlar en çok gece 23:00 ile 02:00 saatleri arasında salgılanır. Bu saatler içerisinde  uykuya dalmak ve günlük 7 ila 8 saat uyumak kas, kemik ve iskelet sisteminin gelişimi için çok mühimdir. Uykunun önemli bir diğer etkisi de enerji seviyesini arttırmasıdır. Yeterli ve kaliteli uyku uyumayan kişiler genellikle yorgun olur. Bunun sebebi de vücudun enerji depolarını yeterince dolduramamış olmasıdır. Spor yapan ve kaslarının daha hızlı iyileşmesini isteyen kişilerin kaliteli uyku uyumaya daha çok özen göstermesi gerekir. Yeteri kadar uyuyamayan kişilerin bir sonraki antrenmanlarında kuvvet kaybı yaşaması olasıdır. Tüm bunların yanı sıra düzenli ve kaliteli bir uyku spor yaralanmalarının da önüne geçer.

    uyku kas iyileştirmesini ve yaralanmayı önleyen etkiler
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Konfor Yatak olarak alışveriş deneyiminizi iyileştirmek için yasal düzenlemelere uygun çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.